ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΝΕΑ

Η Κερκίνης Γη στη Detrop Boutique 2016

Η Κερκίνης Γη στη Detrop Boutique 2016

Η “Κερκίνης Γή” πιστή στα μεγάλα ραντεβού, δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε από την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων την 25η Detrop Boutique 2016 που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαμε, και προβάλλαμε τα καινοτόμα προϊόντα μας από Βιολογική Αρώνια και Βιολογικό Δίκοκκο σιτάρι παραγωγής μας, που μεταποιούνται, τυποποιούνται και παρασκευάζονται από το σύγχρονο εργαστήριο μας, το όποιο πιστοποιείται βιολογικά σύμφωνα με τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε η έμπνευση και η εκτέλεση συνταγών με προϊόντα ζυμαρικών μας όπως ο Τραχανάς από Δίκοκκο Σιτάρι ( ζέα ) και Βουβαλίσιο Γιαούρτι και το Χυλοπιτάκι από Δίκοκκο Σιτάρι ( ζέα ) και Βουβαλίσιο Γάλα από βραβευμένους Σεφ τους οποίους και ευχαριστούμε.

Σας Ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια και την Παρουσία σας.

Λίγα λόγια για την Detrop Boutique 2016:

Detrop Boutique 2016

Παστουρμάς από καμήλα,βουβαλίσιο κρέας, προϊόντα Αρώνιας, εξειδικευμένα, τυροκομικά είδη, καινοτομίες στον τεχνολογικό τομέα της παρασκευής και συσκευασίας προϊόντων,αλλά και πληθώρα εκδηλώσεων όπως γευσιγνωσία οίνου παρακολούθησαν  αλλά και δοκίμασαν οι επισκέπτες, στην 25η έκθεση «Detrop Boutique» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Cheese & Wine

Στο πλαίσιο της Detrop Boutique έγινε και το θεματικό αφιέρωμα Cheese & Wine. Όπως δηλώνει και η ονομασία του, η ειδική αυτή ενότητα επικεντρώθηκε στην παρουσίαση παραγωγών τυριού και κρασιού, δύο χαρακτηριστικών δυναμικών ελληνικών προϊόντων. Για πρώτη φορά – στην Ελλάδα – παραγωγοί τυριού και κρασιού εξέθεσαν από κοινού τα προϊόντα τους, τα οποία συνδυάστηκαν μεταξύ τους δημιουργώντας νέα γαστρονομικά μονοπάτια. Το τυρί, ως το απόλυτο συνοδευτικό του κρασιού, σύμφωνα με τους Γάλλους, βρίσκει τον ιδανικό «σύντροφο» στο πλευρό των εξαιρετικών ελληνικών κρασιών. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται εναλλακτικές προτάσεις που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως εργαλεία πώλησης για τη μετέπειτα προώθηση των προϊόντων τους. Μέσα από τις πολλές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και αρώματα επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία τους.

Special master classes και μαθήματα γευσιγνωσίας

Άξιο αναφοράς ότι οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κατά τη διάρκεια του Cheese n’ Wine, έγιναν από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη ενώ η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα.

Πηγή : seleo.gr