ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΝΕΑ

Αρώνια και αδυνάτισμα!

αδυνάτισμα με αρώνια

αδυνάτισμα με αρώνια

Μια πρόσφατη μελέτη της Ομοσπονδία των Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας (FASEB), ήρθε να προσθεθεί σε αρκετές άλλες που απαντούν θετικά στο ερώτημα, αν η αρώνια βοηθάει άμεσα στην απώλεια και τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Σε αυτή τη νέα μελέτη, επιστήμονες από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ στο Beltsville, Μέριλαντ, ανέλυσαν την επίδραση εκχυλίσματος αρώνιας σε 18 αρουραίους. Οι αρουραίοι χωρίστηκαν τυχαία για να λάβουν είτε καθαρό νερό ή νερό ενισχυμένο με χαμηλά ή υψηλά επίπεδα του εκχυλίσματος αρώνιας για έξι εβδομάδες. Μετά από έξι εβδομάδες, οι επιστήμονες έκαναν μετρήσεις του σωματικού βάρους, του σωματικού λίπους, της γλυκόζης του αίματος, καθώς και σε δείκτες για φλεγμονή, στους αρουραίους.

Το αποτέλεσμα:

Οι αρουραίοι που είχαν καταναλώσει εκχύλισμα αρώνιας ζύγιζαν λιγότερο από τους υπόλοιπους, ανεξάρτητα από το επίπεδο του εκχυλίσματος που είχαν λάβει. Το εκχύλισμα αρώνιας συσχετίστηκε επίσης με μείωση στο λίπος του σώματος, μειώση στη γλυκόζη του αίματος, καθώς και μειωμένα επίπεδα τριγλυκεριδίων, χοληστερόλης και λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) χοληστερόλης. Επιστήμονες παρατήρησαν επίσης αλλαγές (π.χ., χαμηλότερη έκφραση της ιντερλευκίνης-6, μια πρωτεΐνη που ενεργοποιεί τη φλεγμονή), που θα μπορούσαν πιθανώς να οδηγήσουν σε μια μείωση της χρόνιας φλεγμονής και ίσως ακόμη και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Αν και αυτή η μελέτη ήταν σε αρουραίους, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους παρέχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αρώνια αναστέλλει την αύξηση του σωματικού βάρους και ρυθμίζει πολλαπλά γονίδια που σχετίζονται με την ανάπτυξη.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΩΝΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: