ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΝΕΑ

22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας

22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας

Η 22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας στα Τρίκαλα έλαβε τέλος.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες καταφέραμε να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας, να συζητήσουμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο που μας επισκέφθηκε για τους τρόπους που παράγουμε, μεταποιούμε, εμπορευόμαστε τα προϊόντα μας και ,βεβαίως, να γνωρίσουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους από την περιοχή της Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους συν-παραγωγούς από τα Τρίκαλα για την άρτια διοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία τους, καθώς και τα μέλη της Συνεταιριστικής που μας εκπροσώπησαν.

Διακήρυξη Οικογιορτής

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ


Προεικόνιση της κοινωνίας που θέλουμε

Ως απάντηση στην κοινωνική, οικολογική, οικονομική κρίση που βιώνουμε προτείνουμε έναν αλλο τρόπο ζωής και παραγωγής, ενάντια στη λεηλασία της Γης, στην καταστροφή τoυ περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών και δημιουργούμε τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε.

     • Αναδεικνύουμε τα κεντρικά προτάγματα κάθε οικογιορτής που είναι: η άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, η υποστήριξη των μικρών παραγωγών, το μοίρασμα των γνώσεων και των εμπειριών και η προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.
     • Η Οικογιορτή διοργανώνεται απ’ τους ίδιους τους παραγωγούς και προτάσσει την αυτο-οργάνωση και την άμεση δημοκρατία, την προώθηση της μικρής παραγωγής, την οικοτεχνία και την μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, τις παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση.
     • Προτάσσουμε τα συνεργατικά αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα ως απάντηση στην ανεργία και την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η ζωή δεν είναι εμπόρευμα. Είναι χαρά, είναι δημιουργία, είναι συνεργασία, είναι γιορτή.